top of page
  • angiecalorman

Herfst en droogte

Bijgewerkt op: 24 okt. 2021

Herfst, metaal element en longen & dikke darmen meridianen

De temperatuur daalt in de herfst maar het klimaat wordt ook droger. Typisch voor de herfst.

Weten jullie dat ons lichaam helemaal niet houdt van droogte? Als de droogte ons lichaam binnendringt dan kan het namelijk resulteren in symptomen zoals een droge mond, neus of keel, lusteloos haar, droge ontlasting en vermindert plassen. Ook kan de droogte onze longen schaden. De longen openen in de neus en is verbonden met de huid en het haar. Houd je longen vochtig en voorkom droogte om droge hoest en (dikke) slijm te voorkomen. Als de droogte de overhand heeft in de longen kan dit leiden tot een gebrek aan bevochtiging van de dikke darmen met als gevolg droge ontlasting.


Volgens de Chinese voedingsleer heeft de pompoen een warme thermische waarde. Dit past dus prima met dit weer. Eten volgens het seizoen dus. Maar het eten van pompoen heeft nog andere voordelen. De pompoen treedt in werking in de Longen en Dikke darmen meridianen. Het is goed voor verspreiding van kou in je lichaam, zorgt voor een betere bloedcirculatie en lost damp en slijm op.


Hoe fijn is het dat pompoenen nu volop verkrijgbaar zijn. Ik heb nu een pompoen in huis en moet nog bedenken wat ik ga maken. Wordt het een pompoen soepje, geroosterde pompoen, Antilliaanse arepa di pampuna, Koreaanse hobakjuk (pompoen pap) of een pompoen latte? Ik heb nog geen idee. Misschien maak ik al het genoemde wel. Gelukkig is pompoen seizoen nog lang niet voorbij.
29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page