top of page
  • angiecalorman

December drukte of rust?

Toen onze kinderen jonger waren was december een drukke maand met allerlei activiteiten op school en natuurlijk de feestdagen thuis of bij familie. Het was gewoon een gekkenhuis. Ik was dan ook opgelucht als alles weer voorbij was. Afgelopen jaren doen we het anders. We blijven thuis, slapen meer, genieten van films, spelen bordspellen en koken samen. Het koken doen we op ons gemak want tja onze agenda's zijn lekker leeg.


December is voor ons een mooi moment om het rustiger aan te doen en onze energie te conserveren en ons voor te bereiden op een gezonde lente en zomer. Als je het mij vraagt zouden meer mensen gebruik moeten maken van deze periode om energie te behouden of te herstellen. Slaap iets eerder en langer, houdt je lichaam warm maar vermijd zweten. Probeer ook overwerken en intense fysieke activiteiten te vermijden.


Naast meer slapen en rustiger aan doen let ik extra op wat en hoe ik kook in de winter. Yin is dan op haar piek. Door meer te roosteren, bakkken, stoven en slow cooken voeg ik meer warmte aan mijn eten. Dit maakt het eten meer Yang. Mooie gerechten in de winter zijn soepen of bone broths. Regelmatig maak ik soep met Chinese kruiden. Ik deel binnenkort mijn go-to soep recept.
28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page