top of page
  • angiecalorman

Behind the scenes van het Dutch TCM congres 2021

Afgelopen weekend vond het 4de Dutch TCM congres plaats. In tegenstelling tot het vorig congres heb ik dit nu achter de schermen meegemaakt. Een wereld van verschil. Als deelnemer heb ik vorig jaar rustig de lezingen en workshops gevolgd zonder erbij stil te staan hoe ontzettend veel planning & voorbereiding eraan vooraf is gegaan.


Alleen in de opening van het congres al, heeft zoveel planning en voorbereiding gezeten. De ceremoniële opening begon met een optreden van de violiste Francisca Galante. Vervolgens kwamen als verrassing de VIP sprekers Prof. Fang Zhuyuan, President of Jiangsu Provincial TCM hospital, Dr. Chunyu WEI, Technical Officer of Traditional, Complementary and Integrative Medicine (TCI) WHO, Dr. Yair Maimon, President ETCMA, Prof. Xiaoshu Zhu, Director of Chinese Medical Center, West Sydney University, Dr. Bram Doorgeest, President NAAV, Dr. Tianjun Wang, President Acu. & H. med. Alliance, UK, Waveny Holland, President Australian Acupuncture and Chinese Medicine Association en als laatste maar niet de minste Prof. Baoyan Liu, President WFAS in beeld. Wat een geweldige line-up is dit! Dit zijn grote namen en belangrijke organisaties binnen de TCM gemeenschap en het feit dat ze DTCMC een warm hart toedragen is fijn, heel erg fijn.


Sinds vorig jaar heb ik heel veel lezingen en congressen online gevolgd maar de sprekers en lezingen van afgelopen weekend waren echt toppers. Het kan ook eigenlijk niet anders. De president van DTCMC, Dr. Weixiang Wang, is kritisch op kwaliteit. Dankzij zijn visie en contacten waren buitengewoon veel experts in Traditional Chinese Medicine bereid om een lezing of workshop te geven. De line-up was indrukwekkend. Vele internationele sprekers uit China, Israël, Australië, België, UK, Portugal, USA, Zuid-Korea, Zweden, Denemarken, Polen en natuurlijk Nederland hebben hun kennis en visie gedeeld met ons.


Helaas heb ik zelf niet alle lezingen en workshops kunnen volgen dit weekend. Als co-host en tech zorgde ik voor het draaiboek en het volgen daarvan. Gelukkig kunnen we het nog nakijken dus nu alle rust is teruggekeerd zal ik de tijd nemen om alle ontzettend interessante lezingen en workshops terug te kijken.41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page