top of page
  • angiecalorman

Kippensoep met Chinese kruiden recept

Bijgewerkt op: 17 dec. 2021

Iedere Chinese familie heeft zo z'n eigen recept qua kruidencombinatie. Je kan volop variëren door kruiden te vervangen of juist toe te voegen. Dit recept gebruik ik zelf en deel deze graag met jullie.


Ingrediënten:


3 Jujube (Chinese rode dadels)

15 gr Rhizoma Dioscoreae (Chinese Yam)

15 gr Goji berries (goji bessen)

20 gr Astragalus root (hokjespeul)

20 gr Codonopsis root (windeklokje)

15 gr Long Yan fruit (gedroogde longan fruit)

2 plakjes gember

halve kip zonder vel

4 liter water

snufje zout (optioneel)


Bereidingswijze:

De kruiden Rhizoma Dioscoreae spoelen met water en vervolgens in water 15 minuten weken. Het weekwater gebruik je niet.


De overige kruiden spoelen

Voeg de kruiden toe aan een soeppan met 4 liter water en kook op hoog vuur


Kook in een andere soeppan de kip in water voor 5 minuten

Spoel vervolgens de kip onder de kraan met koud water


Als de soeppan met kruiden begint te koken mag de kip en de Rhizoma Dioscoreae erbij. De soep kook je op midden hoog vuur 2,5-3 uur. Je kan een snufje zout toevoegen aan de soep vlak voor je het vuur uit maakt. Zout is is optioneel. Ik gebruik Keltisch zeezout en doe 2 korrels in mijn soep.



Enjoy!



118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page