Iedere Chinese familie heeft zo z'n eigen recept qua kruidencombinatie. Je kan volop variëren door kruiden te vervangen of juist toe te voegen. Dit recept gebruik ik zelf en deel deze graag met jullie.
Ingrediënten:
3 Jujube (Chinese rode dadels)
15 gr Rhizoma Dioscoreae (Chinese Yam)
15 gr Goji berries (goji bessen)
20 gr Astragalus root (hokjespeul)
20 gr Codonopsis root (windeklokje)
15 gr Long Yan fruit (gedroogde longan fruit)
2 plakjes gember
halve kip zonder vel
4 liter water
snufje zout (optioneel)
Bereidingswijze:
De kruiden Rhizoma Dioscoreae spoelen met water en vervolgens in water 15 minuten weken. Het weekwater gebruik je niet.
De overige kruiden spoelen
Voeg de kruiden toe aan een soeppan met 4 liter water en kook op hoog vuur
Kook in een andere soeppan de kip in water voor 5 minuten
Spoel vervolgens de kip onder de kraan met koud water
Als de soeppan met kruiden begint te koken mag de kip en de Rhizoma Dioscoreae erbij. De soep kook je op midden hoog vuur 2,5-3 uur. Je kan een snufje zout toevoegen aan de soep vlak voor je het vuur uit maakt. Zout is is optioneel. Ik gebruik Keltisch zeezout en doe 2 korrels in mijn soep.
Enjoy!
Comments