I-LOTUS FOOD

ACUPUNCTURE - ORIENTAL MANUAL THERAPY - HERBAL MEDICINE - FOOD & WORKSHOPS

I-Lotus Acupuncture & Oriental Manual Therapy, copyright 2017.

Angie Calor-Man heeft jarenlang ervaring met voedsel. Van kleins af aan is dit haar letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegoten met heerlijk voedsel dat bereid is door haar ouders. Haar vader, die chef kok is, zorgde voor smaakvolle gerechten waardoor haar smaak goed ontwikkeld is. Door de kennis van praktisch koken volgens de Chinese voedingsleer van haar oma en haar moeder, heeft Angie ook als kind meegekregen dat voeding meer is dan alleen de maag te vullen. Angie is eigenlijk altijd met voedsel bezig of het nou koken, ingrediënten ontdekken of praten over voedsel is. Het is dan ook niet vreemd dat ze regelmatig de vraag krijgt waarom ze niet een restaurant of iets dergelijks opzet. Hoe gek Angie ook gek is op eten maar een regulier restaurant opzetten was niet haar plan. De vragen hebben haar wel aan het denken gezet en zo ontdekte ze dat ze meer wilde leren over de Chinese voedingsleer met name de theoretische kant.


Angie heeft de opleiding Vijf elementen voedingsleer volgens de Chinese Geneeskunde gevolgd. De opleiding is specifiek gericht op de vijf elementen voedingsleer. Na het afronden van deze opleiding koos Angie ervoor om nog meer de diepte in te gaan wat de Chinese Geneeskunde betreft en volgde de opleiding Foundations of Traditional Chinese Medicine aan het Shenzhou University. Door deze opleiding kon ze zich meer verdiepen in pols-en tongdiagnostiek. Door deze vaardigheden toe te passen kan men de Chinese voedingsleer optimaal benutten. In haar kookstudio in Rotterdam-Kralingen geeft Angie praktische kook workshops en voedingsadviezen gebaseerd op de Chinese voedingsleer.


Wat Angie uniek maakt is dat ze buiten de theoretisch kennis van het TCM ook over voedselkennis en kookvaardigheden beschikt waardoor ze op een makkelijke en effectieve manier de theorie in praktijk kan brengen door gebruik te maken van locale producten en toegankelijke gerechten. Regelmatig krijgt Angie dan ook uitnodigingen van verschillende medische centra in binnen-en buitenland voor workshops en lezingen over Chinees voedingsleer.

Contact gegevens :adres :

Weteringstraat 275

3061PN Rotterdam


telefoon : 06 81 15 48 49

e-mail : food@i-lotus.nl


openingstijden :

donderdag 10:00 - 22:00

zaterdag & zondag 10:00 - 20:00

Tarieven :voedings advies                                                      €50

50 min


Hands-on Food Workshops                                   €70

3 - 3.5 hrsI-Lotus Acupuncture & I-Lotus Food

KVK Rotterdam : 24369954

Triodos Bank : NL68-TRIO-0390970506

Exclusieve Workshops :

“koken volgens de vijf elementen”


keuze uit : Chinese, Koreaanse of Thaise keuken
Tijdsduur : variërend van 3 tot 3.5 uur

Minimale deelname : 2 personen

Maximale deelname : 6 personen

Workshops dienen vooruit betaald te worden.

U leert tijdens de workshop de basis beginselen van de vijf elementenleer volgens de Chinese geneeskunde. Deze theorie gaat men dan ook gelijk toepassen tijdens het koken.


Na het gezamelijk koken kunnen de gerechten ter plekke genuttigd worden of u kunt er ook voor kiezen deze mee te nemen. U ontvangt de recepten van de deelgenomen workshop per mail achteraf.


Alle workshops zijn inclusief ingrediënten, gebruik van kookgerei, schort en keukendoeken. 

Tijdens de workshop bieden wij u thee, koffie en water aan.

De workshops kunnen zowel in het Nederlands als Engels gegeven worden.